SRAM VAS BILO!

Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) najoštrije osuđuje najnovije brzopotezno povećanje osobnih dohodaka vladajućih za gotovo 50 i više posto.

Nije trebalo dugo vladajućima da pokažu svoje pravo lice, svoju grabežljivost u skladu s onom narodnom da je „vlast i mast i slast!“, na što naši građani s pravom ljutito negoduju, umirovljenici najviše, dok sindikati ogorčeno najavljuju jesensku provalu zahtjeva za povećanjem plaća, koje nekima ni nakon proteklih štrajkova i obećanja vlade do dan-danas nisu ispunjeni u postocima koje možemo nabrojati prstima jedne ruke.

Bijes naroda ovoga puta je eruptirao. Usprkos nastojanja, nisu ga skrile ni spretne manipulacije medijskih kuća u intervjuima brojnih građana po ulicama, radnika u uredima i gradilištima, pa i zbog činjenice da su, samo par tjedana nakon stupanja na dužnost, saborski zastupnici otišli na „zasluženi“ dvomjesečni odmor s povećanim prihodima – i to s više neodrađenih nego odrađenih radnih dana, što je jedinstveni slučaj u svijetu. Dok radnik da bi stekao pravo na minimalni godišnji odmor treba odraditi najmanje pola do godine dana, naši umorni sabornici tek što su zagrijali klupe, uvježbavajući svađu kao „alat za ispunjenje ukazanog povjerenja birača“, pokazali su da od očajnog može i gore.

Stoga je jasno zašto nam, vladajući prodaju maglu uvođenjem ideoloških tema ,umjesto da rade na otklanjanju teške ekonomske situacije jedne od najgorih zemalja u EU, prestanu s gašenjem proizvodnih tvrtki i rasprodaji svega postojećeg te na povećanju standarda i rastu kupovne moći, jačanju javnog sektora na račun privatnog, stvaranju povoljnih uvjeta za povratak naših ljudi iz inozemstva i otvaranju perspektive mladih za posao, stanovanje i obitelj, kao i mnogih drugih urgentnih stanja.

Stoga poručujemo radnicima da u borbi za svoja prava koriste najjači adut u suprotstavljanju teroru vlasti i kapitala: radničku svijest i klasnu solidarnost kojom lome i najčvršće okove!

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/srp-osuduje-povecanje-placa-vladajucima/210433

31. 7. 2024.
Socijalistička radnička partija Hrvatske